به گزارش ریل یران، جبارعلی ذاکری در جلسه شورای هماهنگی مدیران راهآهن که روز سهشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در ساختمان شهدای راهآهن برگزار شد، با اشاره به موضوع بند ۲ سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری، مبنی بر افزایش بهره وری گفت: برای اجرایی شدن این موضوع، اقدامات و فعالیتهایی در دست اجراست.
وی با بیان اینکه همه ما باید تلاش کنیم سیاستهای کلان نظام، عملیاتی شود خاطرنشان کرد: از جمله این موارد میتوان به بهبود روشها و استفاده مناسب از زیرساختهای موجود اشاره کرد.
مدیرعامل راه آهن، برطرف شدن تقلیل سرعتها را از جمله موارد موثر در افزایش بهره وری در راه آهن برشمرد و افزود: با رفع تقلیل سرعتها، بهره وری واگنها دو برابر شده و ضمن افزایش رضایت مسافر و تقاضای سفر با قطار، میزان جان باختگان تصادفات جاده ای نیز کاهش مییابد.
وی تصریح کرد: از مدیران مناطق انتظار میرود مسیرهای ریلی را جهت رفع تقلیل سرعت، شناسایی کنند.
به گفته ذاکری، افزایش سرعت سیر واگنهای باری خالی و راه اندازی قطارهای برنامه ای کامل از روشهای دیگر برای افزایش بهره وری است.
وی افزود: در حال حاضر ۴۸۵ قطار، طبق برنامه حرکت میکند و با تبدیل این قطارها به قطار کامل، شاهد افزایش تعداد قطارها و بالا رفتن بهرهوری خواهیم بود.
باید ۲۵ درصد سهم بار بنادر تا پایان برنامه هفتم از طریق راه آهن حمل شود
معاون وزیر راه و شهرسازی به افزایش سهم ریل در بنادر اشاره کرد و گفت: تا پایان برنامه هفتم باید ۲۵ درصد سهم بار بنادر از طریق راه آهن حمل شود که لازم است برای دستیابی به این هدف، برنامه عملیاتی تدوین کرده و در راستای آن، مشکلات اجرایی را حل کنیم.
وی با اشاره به این موضوع که مذاکرات برای توسعه ترانزیت ریلی با کشورهای همسایه ادامه دارد تصریح کرد: اولویت راه آهن در حوزه باری، حمل بار ترانزیت است و همه باید تلاش کنیم تمامی مبادی ورودی و خروجی را برای صادرات، واردات و ترانزیت فعال کنیم تا به برنامه پیش بینی شده برای راه آهن دست پیدا کنیم.
ذاکری برقی کردن خطوط ریلی را یکی دیگر از راههای افزایش بهره وری در شبکه ریلی دانست و گفت: باید این موضوع در ساختار تصمیم گیری کشور نهادینه شود زیرا برقی شدن خطوط راه آهن، علاوه بر توسعه شبکه ریلی کشور، افزایش درآمد را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه افزایش رفاه و بهبود معیشت کارکنان از دغدغههای مدیران راه آهن است گفت: بایستی کارسنجی در ادارات کل انجام شود و بر مبنای اثربخشی کارکنان، پاداش و دریافتی آنها مشخص شود.
جلب مشارکت مردم و فراهم کردن زمینه برای جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی در بخش ریلی، تفویض اختیار به مدیران مناطق، برگزاری جلسات مجازی شورای اداری مناطق به صورت ماهانه با حضور قائم مقام راه آهن، افزایش تعامل ستاد با مناطق و ارسال به موقع صورت وضعیتهای تعمیر و نگهداری ناوگان و زیرساخت ریلی، از دیگر تاکیدات مدیرعامل راه آهن در جلسه شورای هماهنگی مدیران راه آهن بود.